Bergbloggen

Mineralnæring gir vekst i hele landet - Odd Omland (Ap)

Publisert 22.05.2017

Mineralnæringen er som et industrielt kinderegg. Derfor vil Arbeiderpartiet legge til rette for utvikling i mineralnæringen i årene som kommer, skriver APs mineralpolitiske talsmann Odd Omland. 

bergbloggen arbeiderpartiet

Mineralnæringen, en lønnsom medspiller i det grønne skiftet - Ove Trellevik (H)

Publisert 06.02.2017

Mineralressursene skal forvaltes slik at de bidrar til utvikling av en bærekraftig og verdiskapende mineralnæring til det beste for samfunnet. Næringen skal være blant verdens mest miljøvennlige, og aktive i å ta i bruk fremtidsrettede løsninger. Skal mineralnæringen vokse og utvikle seg er det viktig at ressursene blir kartlagt, og at nødvendige løyver gitt til gruvedrift, skriver Ove Trellevik fra Høyre.

Mineralnæring Høyre bærekraft

Min erfaring som trainee i Norsk Bergindustri

Publisert 19.01.2017

Norsk Bergindustri har nå utlyst to nye stillinger for Trainee-programmet med oppstart September 2017.
Stillingen som trainee varer i 2 år og setter deg som er nyutdannet inn i en rekke situasjoner og prosjekter, fordelt på 3 bedrifter i bergindustrien.

OECDs nye veileder for dialog med berørte parter innen utvinning, Cathrine Halsaa OECDs kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv

Publisert 19.10.2016

Har din bedrift prosjekt som berører et eller flere lokalsamfunn? Hva slags interessentdialog har dere med dem? Hva bør dere huske på i slike situasjoner?

Ansvarlig næringsliv Samfunnsansvar OECDs kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv bergindustri

Samtiden er alltid steinalder, Morten Smelror, adm. dir. NGU

Publisert 09.09.2016

Veien til et bærekraftig samfunn er brolagt med mengder av mineraler. Byggeklossene i den kommende, grønnere steinalderen er sjeldne mineraler som inngår i dagliglivets nye og smarte teknologiske løsninger og som er nødvendige for å produsere miljøvennlig energi.

Morten Smelror NGU bergbloggen

Stålgruvene i Brutopia - Rolf Arne Kleiv, professor ved NTNU

Publisert 27.06.2016

Etter 12 års skolegang visste jeg veldig lite om bergindustrien. Svelvik (Norges nordligste sørlandsby) var ingen bergverkskommune, og jeg visste ikke mer enn det jeg hadde lest meg til. I ettertid har jeg innsett at det ukentlige Donald-bladet kan ha vært min viktigste kilde, skriver Rolf Arne Kleiv, professor i mineralteknikk ved NTNU.

bergbloggen bergindustri Mineraler teknologi

Ja vi elsker dette landet - Randi Skirstad Grini, direktør DMF

Publisert 18.05.2016

Vi har nettopp feiret nasjonaldagen og med det, landet vårt og det norske demokratiet. Nasjonaldagen er en viktig dag, og betyr mye for meg.  Som representant for et av statsforvaltningens utøvende organ, er jeg stolt av å kunne bidra til å opprettholde vårt demokratiske samfunn. 

DMF bergbloggen

Fremtidens mineralindustri - Karl Kristensen, Bellona

Publisert 11.04.2016

Teknologien som er nødvendig for å utvinne mineraler på en bærekraftig måte finnes ikke enda, men vi vet en del om hvordan den må se ut, skriver Karl Kristensen fra Bellona.  

miljø teknologi Mineraler Deponi bergbloggen

Velkommen til Bergbloggen!

Publisert 24.02.2016

bergbloggen

Logg inn

Dersom du var tillitsvalgt før lanseringen av våre nye nettsider, kan du motta passord til din gamle konto ved å trykke "glemt passord" under.

For å opprette en konto, vennligst send en e-post til epost@norskbergindustri.no.

glemt passord?
×